Υλικά

  • 2 κιλά κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 5 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε σφήνες
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε την κολοκύθα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Βήμα 2
Ανακατέψτε, καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε το μείγμα να σταθεί για 8 ώρες ή ολόκληρη νύχτα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις σφήνες λεμονιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να γίνουν πουρές.
Βήμα 4
Τοποθετήστε την κατσαρόλα με την κολοκύθα και τη ζάχαρη σε υψηλή φωτιά, προσθέστε το τζίντζερ και το λεμόνι και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Αφήστε να βράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η κολοκύθα να αποκτήσει ένα ημιδιάφανο χρώμα, για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 6
Βράστε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέστε σε αυτή γυάλινα βαζάκια και τα καπάκια τους για να τα αποστειρώσετε.
Βήμα 7
Ρίξτε τη μαρμελάδα στα ζεστά βάζα και κλείστε αεροστεγώς. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο.
TAGS