Υλικά

  • 2 κιλά κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 5 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε σφήνες
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε την κολοκύθα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Βήμα 2
Ανακατέψτε, καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε το μείγμα να σταθεί για 8 ώρες ή ολόκληρη νύχτα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις σφήνες λεμονιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να γίνουν πουρές.
Βήμα 4
Τοποθετήστε την κατσαρόλα με την κολοκύθα και τη ζάχαρη σε υψηλή φωτιά, προσθέστε το τζίντζερ και το λεμόνι και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Αφήστε να βράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η κολοκύθα να αποκτήσει ένα ημιδιάφανο χρώμα, για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 6
Βράστε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέστε σε αυτή γυάλινα βαζάκια και τα καπάκια τους για να τα αποστειρώσετε.
Βήμα 7
Ρίξτε τη μαρμελάδα στα ζεστά βάζα και κλείστε αεροστεγώς. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.