Υλικά

  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τρίψτε με τα δάχτυλά σας.
  3. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και πιέστε ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση.
  4. Ψήστε για περίπου 20- 25 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  5. Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ χτυπήστε με σύρμα τα αβγά και το χυμό λεμονιού.
  6. Προσθέστε το ζαχαρούχο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Βγάλτε το ταψάκι από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  8. Ρίξτε την κρέμα λεμονιού, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
  9. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και κόψτε σε μπάρες.
  10. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίστε με άχνη, προαιρετικά.