Μπάρες λεμονιού

Με βάση μπισκότο βουτύρου


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
10:50
12/11/2020
1
loading

Υλικά

  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τρίψτε με τα δάχτυλά σας.
  3. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και πιέστε ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση.
  4. Ψήστε για περίπου 20- 25 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  5. Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ χτυπήστε με σύρμα τα αβγά και το χυμό λεμονιού.
  6. Προσθέστε το ζαχαρούχο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Βγάλτε το ταψάκι από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  8. Ρίξτε την κρέμα λεμονιού, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
  9. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και κόψτε σε μπάρες.
  10. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίστε με άχνη, προαιρετικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Λεμον

    Μαλακώνετε 125 γρ βούτυρο βιταμ και τό δουλεύετε μέ 75 γρ ζάχαρη λίγο αλάτι προσθέτετε 1 αυγό δούλευετε το μίγμα προσθέτετε 250 γρ αλεύρι. Ζυμώνετε μέχρι νά απορροφηθεί τό αλεύρι νά γίνει λεία ζύμη και γιά 1 ώρα νά ξεκουραστεί. Ανοίγετε σέ φύλλο 1/2 εκατ πάχος βουτυρώνετε ταψί 25αρι και τό στρώνετε πιάνει τα πλαϊνά. Ετοιμάζετε τήν κρέμα χτυπάτε 3 αυγά 150 γρ ζάχαρη νά ασπρίσουν προσθέτετε τό ξύσμα 2 λεμονιών και τό χυμό ενός ακολουθεί 150 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό 100 γρ αμύγδαλοψίχα περασμένη. Αδειάζετε τήν κρέμα πάνω στή ζύμη και ψήνετε σέ μέτριο φούρνο 30 λεπτά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει