Υλικά για 4 άτομα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς γλυκός
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή στο μούλτι
  • 1 κ.τ.σ. γεμάτη ντοματοπελτές
  • 6 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος
  • ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ζωμό μαζί με τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 2
Αφήνετε να πάρουν πρώτα μια βράση και προσθέτετε τον τραχανά.
Βήμα 3
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοβράσουν.
Βήμα 4
Βράζετε για 10′- 15′ περίπου, ώσπου να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην σας κολλήσει.
Βήμα 5
Σερβίρετε τον τραχανά ζεστό ενώ μπορείτε να τον συνοδεύσετε με φέτα και παξιμάδια.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.