Υλικά

  • 2 κ. σ. βούτυρο ανάλατο
  • 2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 1/2 κ. γλ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ. σ. σόγια σος
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού αποβουτυρωμένο γάλα
  • 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισή ώριμη ντομάτα
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι για την γεύση
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Σοτάρετε τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίξτε τον άνηθο, την πάπρικα, τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε με καπάκι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Βήμα 6
Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το αλεύρι και το γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 7
Προσθέστε το μείγμα στη σούπα και ανακατέψτε.
Βήμα 8
Ρίξτε την ντομάτα και τη γλυκιά πάπρικα, καλύψτε με καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για επιπλέον 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βήμα 9
Αλατοπιπερώστε, προσθέστε την ξινή κρέμα στη σούπα και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σούπα, για ακόμη 5- 10 λεπτά.
Βήμα 10
Αφαιρέστε τη ντομάτα και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.