Υλικά

  • 125 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • αλεύρι για το άπλωμα της ζύμης
  • μαργαρίνη για το βουτύρωμα
  • 1 κρόκος
  • κύμινο
  • σουσάμι
  • 1 κουταλιά σούπας γάλα εβαπορέ
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και τα βάζετε στο μίξερ.
  2. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια, το αυγό και το τυρί.
  3. Ζυμώνετε καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  4. Σκεπάζετε τη ζύμη με σελοφάν και την αφήνετε καλύτερα για ένα βράδυ στο ψυγείο.
  5. Όταν θα είναι έτοιμη, σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε ζύμη σε πάχος 1 εκ., την κόβετε σε λωρίδες πάχους 1 εκ., φάρδους 1 εκ. και μάκρους 6 εκ. και τους δίνετε κυλινδρικό σχήμα.
  6. Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάτε τον κρόκο και το γάλα, αλείφετε τα κριτσίνια και τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή με ρίγανη.
  7. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 12 λεπτά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
  8. Τα αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν λίγο και μετά τα ακουμπάτε σε σχάρα.