Υλικά

  • 1 κιλό κιμά
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 αβγά (για τον κιμά)
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά (για τον κιμά)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ. σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • 12 στικ μοτσαρέλας
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αβγά, χτυπημένα
  • 3 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά, τα 2 αβγά, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.
  2. Ζυμώστε με το χέρι μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά.
  3. Πάρτε περίπου 55 γρ. κιμά, πιέστε τον στο χέρι σας να ανοίξει και τοποθετήστε στο κέντρο το στικ μοτσαρέλας.
  4. Τυλίξτε ολόγυρα το στικ με τον κιμά και επαναλάβετε για όλα τα στικ.
  5. Τοποθετήστε τα στικ με τον κιμά και την μοτσαρέλα στο αλεύρι, κατόπιν στα χτυπημένα αβγά και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
  6. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλα τα στικ.
  7. Τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι το εξωτερικό να αποκτήσει χρυσαφένια απόχρωση και να μαγειρευτεί ο κιμάς εσωτερικά, για περίπου 5 λεπτά.
  8. Αφαιρέστε από το τηγάνι, τοποθετήστε σε ένα πιάτο με χαρτί για να απορροφήσει το λάδι και αλατίστε.