Χταποδάκι κρασάτο

Μία άκρως καλοκαιρινή συνταγή


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
16:49
28/07/2020
1
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • 3-4 κιλά χταπόδι
  • 100 ml ξύδι λευκό από μήλο
  • 1 λίτρο νερό
  • 300 ml μαυροδάφνη
  • 1 ½ κιλό κρεμμυδάκια κοκκάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6-8 σπόροι μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 500 γρ. συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό και το ξύδι
  2. Στη συνέχεια, τοποθετείτε στον πάτο της κατσαρόλας, μέσα στο νερό, ένα μεταλλικό σουρωτήρι.
  3. Κατόπιν, τοποθετείτε μέσα στο σουρωτήρι το χταπόδι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το χταπόδι στον ατμό έως ότου μαλακώσει καλά
  4. Όταν μαλακώσει, κόβετε τα πλοκάμια του και το καθαρίζετε
  5. Παράλληλα, καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα βράζετε έως ότου μαλακώσουν και αυτά, προσέχοντας όμως να μη διαλυθούν
  6. Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνετε το βούτυρο και τα βρασμένα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα
  7. Στη συνέχεια, σβήνετε με τη μαυροδάφνη και με τον χυμό της τομάτας
  8. Ρίχνετε στη σάλτσα το χταπόδι μαζί με τα μπαχαρικά και μαγειρεύετε για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ellraiser

    Μεγαλε εγραψες....
    Δυο υποσημειωσεις.
    Το φρεσκο χταποδι εχει τεραστια διαφορα απο το κατεψυγμενο στην γευση.
    Επειδη το φρεσκο δυσκολα μαλακωνει (ο ατμος με το σουρωτηρι με μπερδεψαν λιγο - εξω απο το νερο?) δυσκολα ακομη και με το ξυδι στο νερο προσθετουμε ενα φελλο (κανονικο οχι τεχνητο) απο μπουκαλι κρασιου στο νερο.
    Δεν ειναι τρολαρισμα αλλα παλια τεχνικη. Το φρεσκο χταποδι θα γινει βουτυρο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει