Σπιτική μαρμελάδα πεπόνι

Αρωματική με λάιμ και τζίντζερ


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
10:11
28/07/2020
1
loading

Υλικά

  • 1 κιλό πεπόνι ώριμο
  • 70 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • Ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ
  • 150 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το πεπόνι στη μέση και αφαιρέστε με ένα κουτάλι τους σπόρους από το εσωτερικό του.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα σκουπ παγωτού ή ένα κουτάλι αφαιρέστε την ψίχα του πεπονιού και κόψτε την σε μικρά κομμάτια.
  3. Ξεφλουδίστε το τζίντζερ και ψιλοκόψτε το.
  4. Τοποθετήστε το πεπόνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε μέσα το τζίντερ, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και την ζάχαρη.
  5. Ανακατέψτε καλά με μία κουτάλα, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το μείγμα να κάτσει για περίπου δύο ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  6. Τοποθετήστε την κατσαραόλα σε δυνατή φωτιά και αφήστε να πάρει μία βράση.
  7. Αφαιρέστε τα κομμάτια του πεπονιού και αφήστε το σιρόπι να βράσει για 5 ακόμη λεπτά, μέχρι να πήξει.
  8. Ρίξτε το πεπόνι και πάλι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για επιπλέον 5 λεπτά, ανακατεύοντας το μείγμα.
  9. Κατεβάστε από την φωτιά και τοποθετήστε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Κλείστε καλά και φυλάξτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Πεπονι

    Γεύση καλοκαιρινή . Και μία έκπληξη=Πλενετε και σκουπιζετε καλά 1 πεπόνι μεγάλο .Κοβετε στο πάνω μέρος ένα άνοιγμα και φυλατε το κομμάτι πού βγαζετε .Πετατε τούς σπόρους και καθαριζετε το εσωτερικό .Σκαβετε το πεπόνι με κουτάλι και βγαζετε προσεχτικά όλη τήν ψύχα του .Τήν κοβετε σε κομμάτια σε σαλατιερα προσθέτετε διάφορα φρούτα εποχής πλυμένα και κομμένα ,όπως μήλα βερυκοκκα κεράσια φράουλες σταφύλια ροδάκινα κ.α. Περιβρεχετε τα φρούτα με το χυμό 1 λεμονιού και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρούμι .Πασπαλιζετε με 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη και βαζετε στο ψυγείο .Γεμιζετε το πεπόνι με τη σαλάτα τών φρούτων ,ξαναβαζετε το σκέπασμα και παρουσιαζετε στο τραπέζι .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει