Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο νερό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια και όλα τα μυρωδικά μέχρι να μαραθούν.
  2. Τοποθετήστε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα κα σοτάρετε μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
  3. Ρίξτε το νερό ή το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει την πρώτη βράση, συμπληρώστε και το ρύζι.
  4. Μόλις πιει λίγο το νερό ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι, καθώς και το χυμό από τα λεμόνια.
  5. Αφήστε να βράσει μέχρι να χυλώσει η σούπα σας.