Υλικά

  • 1 κούπα βούτυρο
  • ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  • 4 αυγά
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • ¼ της κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ πρώτα το βούτυρο με τη ½ κούπα ζάχαρη. Προσθέτετε τις 2 κούπες με το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Βήμα 3
Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 4
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα τη μιάμιση κούπα ζάχαρη και το αλεύρι. Ανοίγετε με μία τρύπα στη μέση και ρίχνετε τα αυγά. Ανακατεύετε με το σύρμα. Προσθέτετε και τον χυμό από τα λεμόνια και συνεχίζετε για λίγο το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 5
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά.
Βήμα 6
Κόβετε τις μπάρες σε κομμάτια, μόλις κρυώσουν.
Βήμα 7
Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.