Υλικά

  • 1 κούπα βούτυρο
  • ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
  • 4 αυγά
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • ¼ της κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ πρώτα το βούτυρο με τη ½ κούπα ζάχαρη. Προσθέτετε τις 2 κούπες με το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα τη μιάμιση κούπα ζάχαρη και το αλεύρι. Ανοίγετε με μία τρύπα στη μέση και ρίχνετε τα αυγά. Ανακατεύετε με το σύρμα. Προσθέτετε και τον χυμό από τα λεμόνια και συνεχίζετε για λίγο το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά.
  6. Κόβετε τις μπάρες σε κομμάτια, μόλις κρυώσουν.
  7. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη