Υλικά

  • ½ κιλό σπόροι ροδιού
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • λίγο νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε τους σπόρους του ροδιού σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και 2-3 κουταλιές της σούπας νερό.
Βήμα 2
Βράζετε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς τα υλικά έως ότου βγάλουν τα υγρά τους, προσέχοντας να μην κολλήσουν.
Βήμα 3
Μόλις πήξει, βγάζετε από μέσα το στικ κανέλας και αλέθετε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ.
Βήμα 4
Ακολούθως, το περνάτε από ένα σουρωτήρι, πιέζοντας παράλληλα τους σπόρους για να βγάλουν όλο το ζουμί τους.
Βήμα 5
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη και την αποθηκεύετε σε ένα γυάλινο βάζο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.