Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (εσάνς)
  • 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια γάλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί με δώδεκα θέσεις με φορμάκια βάζετε 12 χάρτινα φορμάκια.
  2. Στη χαμηλή σκάλα του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα.
  3. Μόλις αναμειχθούν λίγο τα υλικά, ανεβάζετε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και χτυπάτε για 3 περίπου λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα.
  4. Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίζετε τις θέσεις στο ταψί.
  5. Ψήνετε τα κεκάκια για 15 περίπου λεπτά.
  6. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί.