Υλικά

  • 1 κιλό σταφύλια
  • 3/4 κιλού ζάχαρη
  • λίγη αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις ρώγες και βγάζετε τα κουκούτσια με φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο.
  2. Βράζετε τη ζάχαρη με λίγο νερό μέχρι να διαλυθεί.
  3. Όταν το σιρόπι δέσει, ρίχνετε μέσα τα φρούτα και την αρμπαρόριζα και δένετε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά.
  4. Υπολογίστε πως χρειάζονται περίπου 30 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα σταφύλια.
  5. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνετε πρώτα να κρυώσει και μετά την τοποθετείτε σε βάζο.