Υλικά

  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο βασιλικό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • Καλαμάκια για σουβλάκι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας και το ξύδι.
  2. Προσθέτετε το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Τοποθετείστε τις γαρίδες στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν από την μαρινάδα ομοιόμορφα.
  4. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και τοποθετείστε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα περίπου, ανακατεύοντας ενδιάμεσα μία με δύο φορές.
  5. Ζεστάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και τοποθετείστε τις γαρίδες στα καλαμάκια για σουβλάκι τρυπώντας μία στο κεφάλι και μία στην ουρά.
  6. Ρίξτε λίγο λάδι στο γκριλ και ψήστε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.