Υλικά για 4 άτομα

  • 3-4 κιλά χταπόδι
  • 100 ml ξύδι λευκό από μήλο
  • 1 λίτρο νερό
  • 300 ml μαυροδάφνη
  • 1 ½ κιλό κρεμμυδάκια κοκκάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6-8 σπόροι μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 500 γρ. συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Γεμίζετε μία βαθιά κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και ρίχνετε μέσα το ξύδι. Στη συνέχεια, τοποθετείτε στον πάτο της κατσαρόλας, μέσα στο νερό, ένα μεταλλικό σουρωτήρι.
Βήμα 2
Κατόπιν, τοποθετειτε μέσα στο σουρωτήρι το χταπόδι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το χταπόδι στον ατμό έως ότου μαλακώσει καλά.
Όταν μαλακώσει, κόβετε τα πλοκάμια του και το καθαρίζετε.
Βήμα 3
Παράλληλα, καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα βράζετε έως ότου μαλακώσουν και αυτά, προσέχοντας όμως να μη διαλυθούν.
Βήμα 4
Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνετε το βούτυρο και τα βρασμένα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, σβήνετε με τη μαυροδάφνη και με τον χυμό της τομάτας.
Βήμα 5
Ρίχνετε στη σάλτσα το χταπόδι μαζί με τα μπαχαρικά και μαγειρεύετε για 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.