Υλικά για 2 άτομα

  • 250 γραμμάρια παπαρδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 100 γραμμάρια προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • χυμό μισού λεμονιού
  • τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • βασιλικό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράζετε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το προσούτο και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, αφήνοντας την να βράσει για ένα λεπτό ή δύο. Πασπαλίστε με το πιπέρι. Προσθέστε τις παπαρδέλες ανακατεύοντας.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, επιτρέποντας τα ζυμαρικά να απορροφούν την σάλτσα λίγο. Εάν αρχίσει να στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
Βήμα 5
Προσθέστε βασιλικό αν θέλετε και λίγο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε τα μια τελευταία φορά. Τέλος σερβίρετε και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.