Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
  • 1 ζωμό κοτόπουλο
  • αλάτι
  • 3 κόκκους από μπαχάρι
  • 4 ολόκληρα σπόρια από κάρδαμο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες ντομάτες σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια μπάμιες
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι, ρίχνετε το κρέας, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, κάρδαμο, τους κόκκους από μπαχάρι.
  2. Ρίχνετε αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά.
  3. Κρατάτε στην άκρη το κρέας και πετάτε το νερό και τα μπαχαρικά.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι, όταν ζεστάνει προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  5. Προσθέτετε το κρέας με το κρεμμύδι και μαγειρεύετε μέχρι να αποκτήσει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
  6. Ρίχνετε το σκόρδο, τη ντομάτα, τον τοματοπολτό και το ζωμό κοτόπουλου.
  7. Ανακατεύετε για τρία λεπτά και προσθέτετε τις μπάμιες.
  8. Ρίχνετε αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έτσι δεν θα σπάσουν οι μπάμιες.
  9. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε για ένα λεπτό και σερβίρετε.