Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την ενώνετε με την φουντουκόψιχα, το βούτυρο, τη μερέντα, το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Κόβετε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. και στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνετε τη γέμιση και κλείνετε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.
  3. Αλείφετε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.
  4. Ψήνετε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις 2 σκάλα (160 με αέρα).
  5. Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζετε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι σοκολάτας.