Υλικά

  • 4 αβγά
  • ξύδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Γεμίζουμε ένα τηγάνι με νερό, μέχρι τη μέση περίπου και προσθέτουμε λίγο ξύδι και λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει, θα βοηθήσει το ασπράδι να δέσει γρήγορα γύρω από τον κρόκο και να μη διαλυθεί.
  2. Σπάσε πρώτα το αβγό σε ένα μπολάκι ή κυπελλάκι, πριν το ρίξετε στο βραστό νερό.
  3. Όταν το ασπράδι είναι συμπαγές κι ο κρόκος όσο μελάτος θέλετε, αφαιρέστε το αβγό με μια τρυπητή κουτάλα, για να μη διαλυθεί.