Υλικά

  • 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ 20 εκ.
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού)
  • 100 ml νερού (ελαφρώς λιγότερο από το 1/2 φλιτζάνι)
  • 3 κρόκους αβγών
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας ή brandy
  • 100 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας

Εκτέλεση

  1. Απλώστε μια μεμβράνη στη φόρμα για κέικ και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας.
  3. Ενώ το σιρόπι βράζει, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μαζί με το λικέρ και τον καφέ μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
  4. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, το ρίχνετε μέσα τους κρόκους των αυγών σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
  5. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί. Απλώστε το μείγμα κρόκων μέσα στη σαντιγί και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
  6. Στη συνέχεια προσθέστε τις φράουλες και τα μπισκότα. Ρίξτε το στη φόρμα, καλύψτε με την μεμβράνη. Βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  7. Για το σερβίρισμα αφήνουμε το γλυκό να ξεπαγώσει 15 λεπτά και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες. Ραντίστε με τη σως καραμέλας και τα ψιλοκομμένα καραμελωμένα καρύδια.