Υλικά για 4 άτομα

  • 1 ½ κιλό καλαμάρια
  • 100 γραμμάρια ρύζι
  • 40 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Χυμός λεμονιού
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζετε τα καλαμάρια και χωρίζετε το κεφάλι με τα πλοκάμια από το σώμα.
Βήμα 2
Τα πλένετε και τα στραγγίζετε.
Βήμα 3
Ψιλοκόβετε τα κεφάλια με τα πλοκάμια και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μισό λάδι και τις ντομάτες.
Βήμα 4
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι για 7  με 8 λεπτά σε δυνατή εστία.
Βήμα 5
Στη συνέχεια στραγγίζετε το ρύζι και το ανακατεύετε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 6
Εν τω μεταξύ ρίχνετε σε ένα μούλτι τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 7
Ανακατεύετε το μείγμα λιαστής ντομάτας με το ρύζι και γεμίζετε με ένα κουταλάκι τα καλαμάρια.
Βήμα 8
Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και απλώνετε τα γεμιστά καλαμάρια.
Βήμα 9
Ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά και σερβίρετε με λαγάνα και ταραμοσαλάτα.
TAGS