Υλικά

  • μισό κιλό κεράσια
  • μισό φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • μισό φλιτζάνι ζάχαρη
  • δύο φλιτζάνια αλεύρι
  • τρία κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα κεράσια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά τον κρόκο του αβγού.
  4. Κατόπιν προσθέτετε εναλλάξ γάλα και αλεύρι, ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει.
  5. Στο τέλος προσθέτετε και το ασπράδι του αβγού, το οποίο έχετε προηγουμένως χτυπήσει σε μαρέγκα.
  6. Απλώνετε τη ζύμη, η οποία είναι λίγο σφιχτή, σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι και τοποθετείτε πάνω τα κεράσια, προσπαθώντας όσο μπορείτε να μην αφήσετε κενά μεταξύ τους και στη συνέχεια σκεπάζετε με λωρίδες ζυμαριού.
  7. Ψήνετε την τάρτα στους 180oC για 1 ώρα περίπου. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, ενώ είναι ακόμη ζεστή.