Υλικά για 2 άτομα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κιλό φρέσκα σέσκουλα ή σπανάκι
  • 2-3 μεγάλα μανιτάρια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 – 2 αβγά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόβετε την παχιά, σκληρή πλευρά των φύλλων από τα σέσκουλα. Κόβετε τα μανιτάρια σε 1 εκ πάχος και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με τα μανιτάρια στο μπολ. Κόβετε τα υπόλοιπα σέσκουλα σε 1,5 εκ πάχος λωρίδες.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, με καπάκι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 4
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το κόκκινο μέρος από τα σέσκουλα και τα μανιτάρια.
Βήμα 5
Σοτάρετε για περίπου 4 έως 5 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και τα μανιτάρια να είναι λίγο καφέ στις άκρες και να έχουν αρχίσει να βγάζουν τα υγρά τους.
Βήμα 6
Προσθέτετε τα πράσινα φύλλα από τα σέσκουλα κομμένα σε φέτες στο τηγάνι.
Βήμα 7
Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να γυρίσετε τα φύλλα πάνω στο τηγάνι.  Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 8
Σπάτε 2 αβγά μέσα στο μείγμα με τα σέσκουλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή για 3 έως 4 λεπτά.
Βήμα 9
Όταν ψηθεί το ασπράδι, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και χρησιμοποιείτε μια σπάτουλα για να μεταφέρετε τα αβγά και τα σέσκουλα σε ένα πιάτο για σερβίρισμα.
Βήμα 10
Σερβίρετε αμέσως. Κόβετε τους κρόκους των αβγών, έτσι ώστε οι κρόκοι να τρέξουν πάνω από το σέσκουλα και τα μανιτάρια σαν σάλτσα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.