Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 ml γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αβγά

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • λίγη κανέλα
  • 1 αβγό για την επιφάνεια
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • 1 κιλό μασκαρπόνε ή ανάλατη μυζήθρα
  • 4 κρόκους αβγών

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βήμα 1
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε το βούτυρο, το γάλα, τα αβγά και τη ζάχαρη και προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 2
Ζυμώνετε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειάζεται, προσθέτετε και άλλο αλεύρι.
Βήμα 3
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Κόβετε δισκάκια με διάμετρο 8 εκ.

Για τη γέμιση

Βήμα 1
Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε. Βάζετε στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα.
Βήμα 2
Διπλώνετε τα φύλλα και πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.
Βήμα 3
Βάζετε τα πιτάκια σε ένα ταψί. Χτυπάτε τα αβγά με 2-3 κουταλιές νερό και αλείφετε από πάνω.
Βήμα 4
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.