Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια ρύζι βρασμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 200 γραμμάρια γαρίδες μικρές βρασμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμός λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουταλιές της σούπας θρύμματα ψωμιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις γαρίδες για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αφήνετε στην άκρη, στην ίδια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι για 6 λεπτά.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 4
Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ρύζι, το αλεύρι, τις γαρίδες, τον ντοματοπελτέ, το ξίδι και 1 κουταλιά από το λεμόνι.
Βήμα 5
Ανακατεύετε και πλάθετε σε μπαλάκια σαν καρύδια.
Βήμα 6
Περνάτε από τρίμματα του ψωμιού και βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι.
Βήμα 7
Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και το υπόλοιπο λεμόνι, αλείφετε με το λάδι και ψήνετε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, να ροδίσουν.
Βήμα 8
Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
TAGS