Υλικά
- 1 και 1/2 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1/4 κουταλιά της σούπας τριμμένα γαρύφαλλα
- λίγη κανέλα
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4 αβγά
- λίγο βούτυρο για τη φόρμα
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 40 γραμμάρια αλεύρι
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε στο βούτυρο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό.
Βήμα 2
Αποσύρουμε από την φωτιά, και ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγη – λίγη την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 3
Τοποθετούμε ξανά στο μάτι την κατσαρόλα.
Βήμα 4
Όταν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 5
Ανακατεύουμε την άχνη με τα γαρύφαλλα και την κανέλλα και προσθέτουμε την κρέμα μαζί με το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού.
Βήμα 6
Ρίχνουμε τους κρόκους έναν – έναν ανακατεύοντας δυνατά.
Βήμα 7
Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στην κρέμα.
Βήμα 8
Βουτυρώνουμε καλά μικρά σκεύη για σουφλέ, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και τοποθετούμε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 9
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.