Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 600 γραμμάρια κολοκύθα
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια καρύδια
  • 5 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 200 ml λάδι
  • 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε την κολοκύθα στο μπλέντερ. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε σε ένα πιάτο τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Στη συνέχεια βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών, 1 βανίλια, 400 γραμμάρια ζάχαρη, 200 ml λάδι και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα.
  3. Χτυπάμε καλά τα υλικά. Αμέσως μετά, προσθέτουμε στο μείγμα μας την τριμμένη κολοκύθα.
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ, 200 γραμμάρια καρύδια (αφού τα αλέσουμε) και ½ κουταλάκι αλάτι.
  5. Ανακατεύουμε καλά και κατόπιν τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα και τα χτυπάμε στο μίξερ.
  6. Τελευταία ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.