Μακαρόνια μπολονέζ

Λαχταριστή συνταγή για το μεσημεριανό


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
15:37
08/03/2019
4
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
  • 1 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

Για τη σάλτσα κιμά

  • 500 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 400 γραμ. φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια κονκασέ, στο μούλτι
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 1 φλυτζ. τσαγιού κρασί
  • 1 φλυτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο παγωμένο νερό.
  3. Στην κατσαρόλα που τα βράσαμε, ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.

Για τον κιμά

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, τον κιμά για 5΄ περίπου, απλώνοντάς τον με την κουτάλα, διαλύοντας τους σβόλους.
  2. Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 3΄περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε σβήνουμε με το κρασί.
  3. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το καρότο, την πιπεριά, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, και το μοσχοκάρυδο, το γάλα και νερό τόσο, ώστε να σκεπάσει τον κιμά.
  4. Σκεπάζουμε με το καπάκι τον κιμά και σιγοβράζουμε για 35΄- 40΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του.
  5. Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο. Πασπαλίζουμε με το τυρί και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
  1. avatar gerasimos 001

    Γιατί δύο φορές καρότο?

  2. avatar kyrik

    Δηλαδή πρέπει να αγοράσουμε όλο το σουπερμαρκετ για να φτιάξουμε το κιμά? Να ενημερώσουμε λοιπόν τον σεφ που έδοσε αυτή τη συνταγή ότι μπορούμε να πετύχουμε καταπληκτικό κιμά μόνο με 3-4 απο το κατεβατό των υλικών που προτείνει. Η πληθώρα υλικών δεν σημαίνει απαραίτητα επιτυχία γεύσης.

  3. avatar ποιο μεσημέρι ;

    από την περασμένη Κυριακή, δεν τρώμε κρέας

    1. avatar Papara-tsas

      Γι αυτό ο σεφ έχει βάλλει μια ολόκληρη λαχαναγορά για τον κιμά .
      Μπορείς να φτιάξεις μόνο τα . . . . . λαχανικά . . . αφού δεν τρώμε κρέας . . . . !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει