Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 3 ντομάτες
  • 1 ντοματάκι κονσέρβα ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα μακαρόνια, ρίχνετε αλάτι και δίνετε προσοχή ώστε να είναι al dente. Βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε.
  2. Για τη σάλτσα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σκόρδο ψιλοκομμένο σε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνετε τις πιπεριές σε ροδέλες, τις γαρίδες και το ούζο.
  3. Ανακατεύετε και ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες και το ντοματάκι για να είναι πιο πηχτή η σάλτσα.
  4. Μετά ρίχνετε αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε και το αφήνουμε περίπου 30 λεπτά και προσθέτετε προαιρετικά λίγο μπούκοβο.