Υλικά

  • 1 πακέτο (500γρ.) σπαγγέτι
  • 1 κιλό φρέσκα µύδια µε το κέλυφός τους καθαρισµένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 20 ντοµατίνια κοµµένα στη µέση
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλάκια πάστα ντοµάτας
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • ½ φλ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένετε αρχικά καλά τα µύδια µε µπόλικο κρύο νερό και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Αν υπάρχουν σπασµένα τα πετάτε.
  2. Σε τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι.
  3. Ακολούθως, βάζετε τα ντοµατίνια και συνεχίζετε το σοτάρισµα για 8 λεπτά περίπου, να φύγουν τα επιπλέον υγρά.
  4. Στη συνέχεια, βάζετε τα µύδια, σβήνετε µε το κρασί και βάζετε την πάστα ντοµάτας.
  5. Πασπαλίζετε µε την πάπρικα, το µαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
  6. Χαµηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και βράζετε για 6-8 λεπτά µέχρι να ανοίξουν τα µύδια.
  7. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όσα µύδια έχουν µείνει κλειστά τα πετάτε.
  8. Παράλληλα, σε µια κατσαρόλα µε µπόλικο αλατισµένο ζεστό νερό βράζετε τα µακαρόνια για 8 λεπτά περίπου ή µέχρι να µαλακώσουν και τα σουρώνετε.
  9. Κατά διαστήµατα ανακατεύετε για να µην κολλήσουν µεταξύ τους.
  10. Κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό τους. Βάζετε τα µακαρόνια πίσω στην κατσαρόλα.
  11. Προσθέτετε τη σάλτσα µε τα µύδια ανακατεύετε προσεκτικά και αν χρειαστεί προσθέτετε το νερό που κρατήσατε από τα µακαρόνια.