Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού μουσκεμένη σε γάλα
  • 1 αβγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1/2 φλ. λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  2. Στραγγίζετε καλά την ψίχα και την ρίχνετε κι αυτήν μέσα. Έπειτα το αβγό, το αλάτι και τα καρυκεύματα.
  3. Ζυμώνετε καλά, να γίνει ένα εύπλαστο μαλακό μείγμα. Το πλάθετε μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αδειάζετε τη μισή κούπα λάδι και τα τηγανίζετε σε δυνατή στην αρχή, μέτρια στην συνέχεια φωτιά.
  5. Τα γυρίζετε να τηγανιστούν και να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.