Υλικά

  • 280 γρ. καρύδα ξερή, τριμμένη (ινδοκάρυδο) + 150 γρ. για επικάλυψη
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. γλυκόζη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 120 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ την καρύδα, την άχνη, τη γλυκόζη και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό.
  2. Εναλλακτικά τα βάζετε σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός.
  3. Όταν το μείγμα γίνει σαν ψίχουλα, ρίχνετε λίγο-λίγο το χυμό πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου έχετε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτετε λίγο ακόμη χυμό. Αν είναι υδαρής, προσθέτετε λίγη ακόμη άχνη.
  5. Πλάθετε με τα χέρια μπαλάκια και τα βουτάτε μέσα στην υπόλοιπη καρύδα (τα 150 γρ.).
  6. Τα κυλάτε μέσα, ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω. Μπορείτε να τα αφήσετε λίγο στο ψυγείο ή και σε θερμοκρασία δωματίου για να σφίξουν.