Υλικά

  • ½ κιλό σπόροι ροδιού
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • λίγο νερό

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, βάζετε τους σπόρους του ροδιού σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και 2-3 κουταλιές της σούπας νερό.
  2. Βράζετε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς τα υλικά έως ότου βγάλουν τα υγρά τους, προσέχοντας να μην κολλήσουν.
  3. Μόλις το δείτε να έχει πήξει, βγάζετε από μέσα το στικ κανέλας και αλέθετε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ.
  4. Ακολούθως, το περνάτε από ένα σουρωτήρι, πιέζοντας παράλληλα τους σπόρους για να βγάλουν όλο το ζουμί τους.
  5. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη και την αποθηκεύετε σε ένα γυάλινο βάζο για να το αποστειρώσετε και να το μεταφέρετε εκεί.