Υλικά

  • 2 ψωμάκια για μπέργκερ κομμένα στη μέση
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 φέτες τσένταρ
  • 2 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 2 αβγά
  • 3-4 φύλλα μαρούλι κατσαρό
  • 1 ντομάτα μικρή κομμένη σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε ροδέλες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά βάζετε σε μπολ τον κιμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ζυμώνετε με τα χέρια και πλάθετε δυο μπιφτέκια.
  2. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ψήνετε τα μπιφτέκια για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ζουμερά ή καλοψημένα τα θέλετε.
  3. Προσθέτετε στο τηγάνι το μπέικον και το αφήνετε να ψηθεί καλά και από τις δυο πλευρές για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και το βγάζετε από το τηγάνι.
  4. Βάζετε πάνω από τα μπιφτέκια τις φέτες τσένταρ και τοποθετείτε το καπάκι στο τηγάνι ώστε να λιώσει το τυρί, για περίπου 3 λεπτά.
  5. Αποσύρετε τα μπιφτέκια από τη φωτιά και φρυγανίζετε τα ψωμάκια, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τα αβγά μάτια, για περίπου 4 λεπτά.
  7. Βάζετε στη συνέχεια στη βάση του ψωμιού λίγα φύλλα μαρουλιού, τις φέτες ντομάτας, τα μπιφτέκια, το μπέικον και τα κρεμμύδια. Τέλος, προσθέτετε το αβγό.
  8. Καλύπτετε τα μπέργκερ με το ψωμάκι και συνοδεύετε με σως barbecue.