Υλικά

  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 1 ρίζα σέλινο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • 1 ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε νερό
  • 1 χούφτα παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σε ξύλο κοπής κόβετε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι και τις πατάτες.
  3. Αφού έχουν σοταριστεί καλά, βάζετε και το σέλινο. Κατόπιν σβήνετε με λευκό κρασί και προσθέτετε τον ζωμό και το αφήνετε να βράσει.
  4. Αφού βράσει περνάτε την σούπα σιγά – σιγά από το μπλέντερ ή την χτυπάτε με ραβδομπλέντερ για να πολτοποιηθεί.
  5. Έπειτα τη βάζετε ξανά στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τραβάτε από τη φωτιά.
  6. Κατόπιν προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Σερβίρετε με ξεροψημένα κρουτόν.