Υλικά

  • 150 γρ. ψημένο ή βρασμένο κοτόπουλο, ψαχνό
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 αβγά
  • 1/2 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 500 ml γάλα
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το κοτόπουλο σε λίγο αλατισμένο νερό για 10′-12′, κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  2. Κατόπιν το ψιλοκόβετε στο μούλτι, να γίνει σαν ψίχουλα και ανάβετε το φούρνο στους 200ο.
  3. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και αφήνετε να ψηθεί περίπου 2′ ανακατεύοντας, μέχρι ν’ αρχίσει να παίρνει χρώμα.
  4. Το βγάζετε από τη φωτιά, αφήνετε να γίνει χλιαρό και χωρίζετε τα αβγά.
  5. Προσθέτετε στο μείγμα τους κρόκους έναν-έναν ανακατεύοντας με το σύρμα.
  6. Προσθέτετε στη συνέχεια το βούτυρο, το τυρί, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  7. Ρίχνετε το γάλα και μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα.
  8. Το βγάζετε πάλι από τη φωτιά και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
  9. Την προσθέτετε στο μείγμα τμηματικά σε 4-5 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά.
  10. Βουτυρώνετε ένα σκεύος για σουφλέ (σκεύος στρογγυλό με ψηλό τοίχωμα) ή 4 ατομικά σκεύη και βάζετε το μείγμα, γεμίζοντας τα κατά τα 4/5.
  11. Ψήνετε στο φούρνο για 30′ περίπου ή 20′ για τα ατομικά σουφλέ.
  12. Το σερβίρετε αμέσως, σαν πρώτο πιάτο ή σαν κυρίως, με μία σαλάτα.