Υλικά για 12 τσίζκεϊκ

  • 1 φλιτζάνι μπισκότα λιωμένα (τύπου πτι μπερ)
  • 300 γραμμάρια τυρί τύπου Φιλαδέλφεια με χαμηλά λιπαρά
  • 2 αβγά
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 κουταλιές σούπας + 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • γλυκό κουταλιού η μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 2
Σε ένα ταψί/φόρμα για μάφινς (12 θήκες), τοποθετείτε χαρτάκια για μάφινς.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο με 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο.
Βήμα 4
Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια (περίπου 1 κουταλιά σούπας στο καθένα) και πιέζετε μέσα στο φορμάκι.
Βήμα 5
Σε ένα μπολ χτυπάτε το τυρί ώστε να γίνει αφράτο. Προσθέτετε μετά τη ζάχαρη (5 κουταλιές σούπας), αβγά και το χυμό λεμονιού.
Βήμα 6
Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια, περίπου 2 κουταλιές της σούπας στο καθένα.
Βήμα 7
Ψήνετε στο φούρνο για 17-20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να κάνουν ρωγμές στην επιφάνεια.
Βήμα 8
Τα αφήνετε να κρυώσουν και μετά βάζετε από πάνω λίγο γλυκό κουταλιού η μαρμελάδα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.