Υλικά

  • 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πάπρικας (προαιρετικά) ή απλή πάπρικα
  • 3-4 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 2 κουταλιές σούπας απαλή μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε αρχικά άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζετε το κομμένο λάχανο για 3 λεπτά.
  2. Το σουρώνετε πολύ καλά.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανο.
  4. Αλατίζετε και μαγειρεύετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Ρίχνετε το ρύζι, το μπαχάρι και την πάπρικα.
  6. Προσθέτετε βραστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα.
  7. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  8. Στη συνέχεια προσθέτετε το τριμμένο μήλο και τη μουστάρδα.
  9. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  10. Προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε.