Υλικά

  • 4 μακρόστενα ψωμάκια για hot dog
  • 4 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • μουστάρδα
  • κέτσαπ

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι, µια πρέζα αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσουν.
  4. Σε μία γκριλιέρα ψήνετε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10 λεπτά.
  5. Τυλίγετε τα ψωμάκια µε διάφανη μεμβράνη και τα βάζετε ένα-ένα στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να ζεσταθούν και να μαλακώσουν.
  6. Κόβετε το ψωμάκι στη μέση και βάζετε το λουκάνικο, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, μπόλικη μουστάρδα και κέτσαπ.