Υλικά

  • 3/4 κούπας χαρουπάλευρο
  • 2 ½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ. σ. φυτική μαργαρίνη
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1/2 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. σ. κονιάκ
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κούπας τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι (καλό θα είναι να κρατήσετε λίγο για το τέλος), το χαρουπάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, αφού πρώτα τα έχετε κοσκινίσει, καθώς και τα τριμμένα καρύδια.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με το σπορέλαιο, το μέλι και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Διαλύετε τη σόδα στο χυμό μανταρινιού και το προσθέτετε αμέσως στο προηγούμενο μείγμα.
  4. Προσθέτετε και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  5. Στο προηγούμενο μείγμα ρίχνετε τα στερεά υλικά ανακατεύοντας για λίγο ακόμα με το μίξερ.
  6. Προσθέτετε και την τελευταία ποσότητα από το αλεύρι που έχετε κρατήσει ενώ ανακατεύετε με το χέρι, για να ελέγχετε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη.
  7. Πλάθετε τα μπισκότα σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας σας.
  8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα.