Υλικά
- 3/4 κούπας χαρουπάλευρο
- 2 ½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ. σ. φυτική μαργαρίνη
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1/2 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. σ. κονιάκ
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κ. σ. μέλι
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κούπας τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι (καλό θα είναι να κρατήσετε λίγο για το τέλος), το χαρουπάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, αφού πρώτα τα έχετε κοσκινίσει, καθώς και τα τριμμένα καρύδια.
Βήμα 2
Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με το σπορέλαιο, το μέλι και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Βήμα 3
Διαλύετε τη σόδα στο χυμό μανταρινιού και το προσθέτετε αμέσως στο προηγούμενο μείγμα.
Βήμα 4
Προσθέτετε και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βήμα 5
Στο προηγούμενο μείγμα ρίχνετε τα στερεά υλικά ανακατεύοντας για λίγο ακόμα με το μίξερ.
Βήμα 6
Προσθέτετε και την τελευταία ποσότητα από το αλεύρι που έχετε κρατήσει ενώ ανακατεύετε με το χέρι, για να ελέγχετε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη.
Βήμα 7
Πλάθετε τα μπισκότα σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας σας.
Βήμα 8
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.