Υλικά
- 5 µέτριες πατάτες
 - 1 κουταλιά ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειµµα
 - 1 µικρό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
 - 2/3 ψιλοκοµµένες λιαστές ντοµάτες (από βαζάκι, στραγγισµένες)
 - 9 µεγάλα αβγά
 - 1 ½ κουταλιά µουστάρδα
 - 1 φλ. γάλα (πλήρες)
 - 2 φλ. τριµµένο τυρί τσένταρ ή γκούντα
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις βάζετε σε µια κατσαρόλα µε νερό που να τις σκεπάζει, προσθέτετε αλάτι και τις βράζετε µέχρι να κοχλάσουν.
 - Χαµηλώνετε τη φωτιά και τις βράζετε να µαλακώσουν λίγο, για 15-20 περίπου λεπτά (µην τις αφήσετε να παραβράσουν).
 - Τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε και τις κόβετε σε λεπτά φετάκια.
 - Στο µεταξύ, λαδώνετε ένα µεγάλο πυρίµαχο ταψί (ή το ψεκάζετε µε λάδι/σπρέι) και προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.
 - Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεµµύδι µέχρι να µαραθεί.
 - Προσθέτετε τις λιαστές ντοµάτες και συνεχίζετε το σοτάρισµα ανακατεύοντας, µέχρι να µυρίσουν όµορφα και το κρεµµύδι να αρχίσει να ροδίζει.
 - Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
 - Σε ένα µεγάλο µπολ, χτυπάτε τα αβγά µε τη µουστάρδα µέχρι να αφρίσουν και ανακατεύετε µέσα το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.
 - Ανακατεύετε µέσα το τριµµένο τυρί, τις πατάτες και το περιεχόµενο του τηγανιού.
 - Αδειάζετε το µίγµα στο ταψί, το ισιώνετε και το ψήνετε για 35-45 περίπου λεπτά, µέχρι να πήξει και να ροδίσει η επιφάνειά του.
 - Σερβίρετε τη φριτάτα ζεστή.