Υλικά

  • 5 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. (1 φλ.) ζάχαρη άχνη + λίγη για πασπάλισμα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
  • 130 γρ. (1 φλ. παρά 1 γεμάτη κουταλιά) αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα.
  2. Την αποσύρετε και χτυπάτε επίσης σε μπεν μαρί τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ζεσταθούν και να διπλασιαστούν σε όγκο, όχι όμως να πήξουν τα αβγά.
  3. Ακολούθως, ενώνετε τα δύο μίγματα ανακατεύοντάς τα με σπάτουλα και τέλος ανακατεύετε μέσα το αλεύρι με σπάτουλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.
  4. Μοιράζετε το μίγμα σε 4 ατομικά φορμάκια ή μια φόρμα και το ψήνετε στο φούρνο για 8-10 λεπτά, αν οι φόρμες είναι ατομικές και 20-25 λεπτά αν η φόρμα είναι μεγαλύτερη.
  5. Σερβίρετε το λάβα κέικ πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και το συνοδεύετε προαιρετικά με μερικά βατόμουρα.