Υλικά

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 καρότα
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 4 αβγά
  • 4 φιλέτα πέρκας ή βακαλάου ή άλλου λευκού ψαριού
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε, πλένετε και κόβετε σε πολύ λεπτές λωρίδες τις πατάτες και τα καρότα.
  2. Μέσα σε κατσαρόλα αχνίζετε το ψάρι με το χυμό του λεμονιού, μέχρι να βγάλει όλα τα νερά του και να στεγνώσει για 15 λεπτά περίπου.
  3. Σε ένα μπολ με ένα πιρούνι τεμαχίζετε το ψάρι, αναμιγνύετε τα αβγά, τις πατάτες, τα καρότα, το αλεύρι, ρίχνετε αλάτι πιπέρι και αδειάζετε σε ένα μικρό πυρέξ.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 30 έως 45 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.