Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι άσπρο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 3/4 φλυτζανιού σταφίδες
  • 1 και 1/2 περίπου ποτήρια του νερού νερό χλιαρό

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη λεκάνη λιώνετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τις σταφίδες. Το νερό βάλτε πρώτα το ένα ποτήρι και το αλεύρι.
  2. Τα ζυμώνετε με το χέρι και προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να πλάθετε και να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Αφού έχετε έτοιμο το ζυμάρι προσθέτετε τις σταφίδες και τα πλάθετε να πάνε οι σταφίδες παντού.
  4. Πλάθετε τρία σταφιδόψωμα και τα βάζετε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος, αφού τα σκεπάσετε με μια καθαρή πετσέτα, για περίπου για μια ώρα.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τα ψήνετε περίπου 45 με 50 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα.