Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια σαν μισές μικρές λεμονόκουπες
  • 3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλετε)
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πελτές
  • 4 δαφνόφυλλα
  • μαυροπίπερο σε σπυριά
  • 1/2 κουτ. γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/3 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • αλάτι
  • μαυροπίπερο σε σπυριά

Εκτέλεση

  1. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα τσιγαρίζετε στο λάδι το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει λίγο και να γλυκάνει.
  2. Ρίχνετε τις πατάτες και τα σκόρδα και τα γυρνάτε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1 – 2 λεπτά, να τσιγαριστούν λίγο.
  3. Προσθέτετε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και βράζετε για περίπου 5 – 10 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και όλα τα μπαχαρικά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά.
  5. Ξεσκεπάζετε, μετριάζετε τη φωτιά και μαγειρεύετε, σείοντας πότε-πότε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το φαγητό, για άλλα περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μελώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
  6. Στο τέλος ρίχνετε τη ρίγανη. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.