Υλικά

  • 1 μεγάλη μπαγκέτα
  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα, κομμένη στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο με σκόρδο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε αρχικά το φούρνο στους 200C.
  2. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το βούτυρο με σκόρδο με το βασιλικό και αλατοπιπερώστε.
  3. Βάλτε την μπαγκέτα σε μια επιφάνεια κοπής και ξεκινώντας από την άκρη κόψτε την ολόκληρη σε μέτριες φέτες, ενωμένες μεταξύ τους.
  4. Καλύψτε την μπαγκέτα με το μείγμα βουτύρου-βασιλικού και τοποθετήστε τα κομμάτια μοτσαρέλας ανάμεσα στις φέτες.
  5. Πασπαλίστε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στην κορυφή της μπαγκέτας, τυλίξτε την με αλουμινόχαρτο και βάλτε την σε ένα ταψί.
  6. Ψήστε την για 22 με 25 λεπτά ή μέχρι το ψωμί να γίνει ελαφρώς τραγανό και το τυρί να λιώσει. Σερβίρετέ το αμέσως, ζεστό.