Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 150 γρ. βρασμένος και στραγγισμένος αρακάς
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 100 γρ. σελινόριζα ζεματισμένη, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • λίγος, ψιλοκομμένος μαϊντανός ή άνηθος (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε αρχικά τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  2. Κρατάτε δύο κουταλιές της σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα στραγγίζετε.
  3. Ζεσταίνετε το μισό από το βούτυρο μέχρι να λιώσει και σοτάρετε ελαφρά τον αρακά και τη σελινόριζα.
  4. Κατόπιν αναμειγνύετε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα ζυμαρικά.
  5. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε.
  6. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το ροκφόρ και την κρέμα γάλακτος, το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε καλά.
  7. Σιγοβράζετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
  8. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με μαϊντανό ή άνηθο (προαιρετικά) και ανακατεύετε.