Υλικά

  • 5 μεγάλα ρόδια καθαρισμένα
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • ½ λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ½ φλιτζ. του καφέ γρεναδίνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε αρχικά τα ρόδια, τα τοποθετείτε σε τούλι και τα στύβετε όσο το δυνατό καλύτερα για να βγει καλά ο χυμός τους.
  2. Προσθέτετε μέσα στο χυμό το τσίπουρο και την κανέλα, σκεπάζετε το μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ημέρες.
  3. Προσθέτετε αν θέλετε και την γρεναδίνη που δίνει βαθύ κόκκινο χρώμα.
  4. Την τρίτη μέρα σε κατσαρολάκι βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 7-8 λεπτά έτσι ώστε να μισοδέσει.
  5. Προσθέτετε το σιρόπι στα ρόδια, αφαιρείτε την κανέλα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.