Υλικά

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 μεγάλη βρασμένη πατάτα
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 3 σκελίδες πολτοποιημένες σκόρδο
  • 150 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι ξερό
  • 12 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε αρχικά τις μελιτζάνες κατά μήκος, τις αφήνετε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά να ξεπικρίσουν και τις σουρώνετε.
  2. Βράζετε την πατάτα με την φλούδα και μόλις βράσει την ξεφλουδίζετε προσεκτικά και την πολτοποιείτε.
  3. Βάζετε το καλαμποκέλαιο σε τηγάνι να κάψει και ξεκινάτε να τηγανίζετε τις μελιτζάνες.
  4. Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να βγάλουν το περιττό λάδι.
  5. Μουλιάζετε το ψωμί στο νερό μέχρι να μαλακώσει, το στύβετε καλά και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με την πολτοποιημένη πατάτα, την τριμμένη καρυδόψιχα κι όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν κρέμα.
  7. Απλώνετε αρκετή ποσότητα από το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της τηγανιτής μελιτζάνας και τυλίγετε σε σφιχτό ρολό. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
  8. Στο σημείο που τελειώνει το ρολό βάζετε από μια οδοντογλυφίδα για να το στερεώσετε και σερβίρετε.