Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 1/2 κιλό σπανάκι ζεματισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
  • 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, σε καυτό νερό ζεματίζετε το σπανάκι, σουρώνετε, ψιλοκόβετε και αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 2
Τρίβετε με τα χέρια τα τυριά ή με ένα πιρούνι σε βαθύ σκεύος.
Βήμα 3
Χτυπάτε τα αβγά με τον αβγοδάρτη και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα τυριά.
Βήμα 4
Προσθέτετε αλάτι κατά βούληση και πιπέρι, ανακατεύετε και προσθέτετε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βήμα 5
Βουτυρώνετε ένα ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βήμα 6
Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε καθαρό πάγκο, αλείφετε με λίγο βούτυρο και βάζετε στην άκρη του και κατά μήκος λίγη από την γέμιση.
Βήμα 7
Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό σφιχτά και το τοποθετείτε κουλουριασμένο στο κέντρο του ταψιού, σαν να φτιάχνετε μια σπείρα.
Βήμα 8
Βουτυρώνετε και γεμίζετε το επόμενο φύλλο και το βάζετε στο ταψί, τυλίγοντας γύρω από το πρώτο.
Βήμα 9
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση.
Βήμα 10
Περιχύνετε την πίτα με λίγο ακόμα λιωμένο βούτυρο και την αλείφετε ελαφρά με τον κρόκο του αβγού.
Βήμα 11
Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για περίπου 40′ ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια της.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.